Skip to content

Tijdens het updaten van de plugins op je WordPress website wordt je website tijdelijk in zogenaamde ‘Onderhoudsmodus’ gezet. Daarbij wordt er op de server van je website een bestand .maintenance aangemaakt. Soms kan het gebeuren dat de site hierin blijft hangen. Bij het bezoeken van de site verschijnt er dan niets anders dan een melding:

Tijdelijk niet beschikbaar vanwege gepland onderhoud. Probeer het over enkele minuten nog een keer.

Of de Engelse versie: “Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute.” Soms verdwijnt deze melding vanzelf na enkele minuten, maar soms ook niet. Geen paniek, er is een simpele oplossing! Om dit probleempje te verhelpen is het noodzakelijk om het aangemaakte .maintenance bestand handmatig te verwijderen. Dit kan met behulp van FTP, of via het bestandsbeheer van je hostingpakket (bijvoorbeeld Plesk, DirectAdmin of Cpanel). Het .maintenance bestand is te vinden in de root van je website. Na het verwijderen van dit bestand is het probleem direct opgelost en is je website weer bereikbaar!

wordpress-tijdelijk-niet-beschikbaar-onderhoud-maintenance

Hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit en blijft WordPress hangen in onderhoudsmodus? Of heb je een ander probleem met WordPress? Laat een berichtje achter en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op. Samen lossen we het op!

  Naam

  E-mailadres

  Bericht

  Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Lees ook de Privacyverklaring.
  Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en de Google Gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

  Back To Top