Skip to content

Meer dan een kwart van alle websites wereldwijd draait op WordPress. Van de websites die gebruik maken van een CMS (Content Management System) maakt ruim de helft gebruik van WordPress. In de onderstaande tekst heb ik voor jou op een rijtje gezet wat nou precies de voor- en nadelen van WordPress zijn.

Waarom WordPress? - De voordelen van WordPress

GRATIS – WordPress is in de basis een open-source platform en dus gratis te gebruiken.

CONTINUE ONTWIKKELING – WordPress wordt door enorm veel mensen gebruikt en is continu in ontwikkeling. Jaarlijks zijn er meerdere updates die het platform verbeteren en de bugs eruit proberen te halen.

GEBRUIKSVRIENDELIJK – Met WordPress is het redelijk eenvoudig om de inhoud van je website aan te passen, aan te vullen of te verwijderen. Met de uitgebreide handleidingen en verschillende support forums die online te vinden zijn, kun je zonder al te veel technische kennis controle houden over jouw website.

PLUGINS & TEMPLATES – Er zijn enorm veel plugins en templates verkrijgbaar waarmee jouw website qua uiterlijk en functionaliteit volledig geoptimaliseerd kan worden naar jouw wensen en eisen. Je hebt hierbij keuze uit gratis en betaalde plugins en templates.

WEBDESIGNER ONAFHANKELIJK– Doordat WordPress een open-source platform is, kun je jouw website eenvoudig overdragen aan een andere webdesigner wanneer je dat wilt.

ZOEKMACHINE VRIENDELIJK– WordPress websites zijn over het algemeen goed vindbaar in de zoekmachines. Daarnaast kun je met behulp van de juiste instellingen en plugins de site eenvoudig verder (laten) optimaliseren voor een betere vindbaarheid.

Waar moet je rekening mee houden? - De nadelen van WordPress

VEILIGHEID – Dat WordPress zo populair is als CMS, maakt het platform ook interessant voor hackers. Het daarom van groot belang dat de site goed beveiligd is en dat alle plugins, templates en WordPress zelf altijd up-to-date is.

ONEINDIG VEEL MOGELIJKHEDEN– Dat klinkt als een voordeel, maar beginners zien daarom soms door de bomen het bos niet meer. Voor veel mensen is het dan ook verstandiger om een webdesigner in te schakelen. Daarbij sta ik uiteraard voor je klaar!

Back To Top