Meer dan een kwart van alle websites wereldwijd draait op WordPress. Van de websites die gebruik maken van een CMS (Content Management System) maakt ruim de helft gebruik van WordPress. In de onderstaande tekst heb ik voor jou op een rijtje gezet wat nou precies de voor- en nadelen van WordPress zijn.
Waarom WordPress? De voordelen van WordPress.
GRATIS – WordPress is in de basis een open-source platform en dus gratis te gebruiken.
ALTIJD IN ONTWIKKELING – WordPress wordt door enorm veel mensen gebruikt en is continu in ontwikkeling.
GEBRUIKSVRIENDELIJK – Met WordPress is het redelijk eenvoudig om de inhoud van je website aan te passen.
PLUGINS & TEMPLATES – Er zijn enorm veel plugins en templates (gratis én betaald) verkrijgbaar waarmee je jouw website kunt optimaliseren.
ZOEKMACHINE VRIENDELIJK – WordPress websites zijn over het algemeen goed vindbaar in de zoekmachines.
WEBDESIGNER ONAFHANKELIJK – Doordat WordPress een open-source platform is, kun je jouw website eenvoudig overdragen aan een andere webdesigner.
Waar moet je op letten? De nadelen van WordPress.
VEILIGHEID – De populariteit van WordPress maakt het platform ook interessant voor hackers en spambots. Het daarom van groot belang dat de site goed beveiligd is en dat alle plugins, templates en WordPress up-to-date zijn.
ONEINDIG VEEL MOGELIJKHEDEN – Dat klinkt als een voordeel, maar beginners zien daarom soms door de bomen het bos niet meer. Voor veel mensen is het dan ook verstandiger om een webdesigner in te schakelen. Daarbij sta ik uiteraard voor je klaar!